Історичну подію зіпсувала погода: старт Crew Dragon з астронавтами США перенесли (Відео)

Космічний корабель Crew Dragon. Фото – компанія SpaceX

Космічний корабель компанії Ілона Маска SpaceX вперше за останні 10 років має здійснити старт з території США, щоб доправити на міжнародну космічну станцію двох американських астронавтів. Останніми роками для такої місії США користувались послугами Росії.

27 травня о 23:33 (за Києвом) SpaceX у співробітництві з NASA мав відправити на МКС двох американських астронавтів на кораблі Crew Dragon — уперше на МКС люди вирушають на кораблі, що був створений приватною компанією.

Однак у запланований час ця подія не відбулася – за 16 хвилин до старту політ скасували через погану погоду.

Як повідомляє SpaceX, наступна спроба запуску пілотованої місії Crew Demo-2 відбудеться 30 травня о 3:22 p.m. EDT (22:22 за київським часом). О 18:00 почнеться онлайнтрансляція зворотного відліку.

Якщо ж і 30 травня запуск Crew Dragon буде неможливий, то старт перенесуть на 31 травня о 3:00 p.m. EDT (22:00 за київським часом).

Більше подробиць – у відео ТСН.